Vuosi 2013 tiivistetyssä paketissa.

Suo1Valmis-normal.jpg

Suolla olemme käyneet. Siellä kasvaa noita valkoisia pompuloita. Kuvat ovat vuoden 2012 arkistosta.

Suo10Valmis-normal.jpg

Koira on ihmisen paras ystävä, mutta kukas onkaan koiran paras kaveri?

Suo5Valmis-normal.jpg

Guru

Suo4Valmis-normal.jpg

Demoni

KajoValmis-normal.jpg

Toteemi

KarhunTassutValmis-normal.jpg

Kesällä 2013 näin elämäni ensimmäisen karhun. Se tuli kotipaikkani pihapiirissä sijaitsevan ulkosaunan pihalle kolistelemaan hunajapyttyjä. En tietenkään ehtinyt kuvaa elukasta saamaan, mutta karhun tassujen jäljet sentään kuvasin, kun se oli hypännyt ison ojan yli pihapiirin toisella puolella.  

Täytyy ihan ihmetellä kuinka hiljaa karhu pystyy liikkumaan. Olin ulkona kolmen koiran kanssa, eikä kukaan koiristakaan kuullut karhun tuloa. Havahtuivat vasta karhun kolistellessa hunajantuoksuisia pönttöjä.

Sitten sitä jo illalla riistamiehet riistakameraa virittelivät ja toiset tulivat pimeän tultua metsänlaitaan hiipparoimaan siinä toivossa, että hekin tuon karhun näkisivät. ...hih ... 

Jaa...a ... Sen koommin karhua ei meidän kulmilla näkynyt, ääniä kylläkin oli kuulunut yöllä ihan pihalta, kun siellä oli ne hunajamehiläiset ja tietenkin karhun herkkua eli hunajaa ... njammm. Jälkiä karhu oli jättänyt ympäri pitäjää, myös naapurin lammasfarmarin pelloille ... hui! Liperissä olikin tuona kesänä (2013) yllättävän monta karhuhavaintoa.

TummaIlta.Valmis-normal.jpg

 Noita mystisiä auringonlaskuja en sitten koskaan lakkaa ihailemasta.  

Pilvi.Valmis%2027.6.2013%2021-21-50.2-no

... enkä näitä ukkosmyrskyn jälkeisiä pilviä. Eihän kukaan vain ole painanut "sitä punaista" nappia?

RantaValmis-normal.jpg

Uitu on ja paljon, siis minä. Koiruudet eivät oikein uimisesta perusta. Kyllähän ne rantavedessä leikkii ja riehuu, mutta että uimaan ... ehei ...

Tuo lampi on melko pieni ja matala hiekkaranta, siksi siinä on niin ihanan lämmin vesi. Lammessa kasvaa myös rapuja ja majavakin on vieraillut rannassa. Ihanaa tuo kesä.

Siivet.Valmis-normal.jpg

Syksyllä oli autoni takaikkunaan ilmaantunut tällainen hauska kuvio. Terveiset sieltä jostain ... :)

Paketti2Valmis-normal.jpg

Talvella täytin 50v. Minä sain jonkun paketinkin joita sitten avattiin oikein urakalla. Ensin Demoni ...

Paketti1Valmis-normal.jpg

... sitten Guru ... saman paketin kimpussa. En synttäreitäni sen koommin juhlinut ... mitä sitä turhia. Pääsee helpommalla näin, kun sitä vapaa-aikaa on muutenkin niin vähän.

Meitä on kuusi sisarusta + heidän lapset ja aina on jossainpäin jonkinlaiset pippalot ... on lakkiaisjuhlaa ... on rippijuhlaa ... on häitä ... ristiäisiä ... koko elämä yhtä juhlaa! :D 

TuliValmis-normal.jpg

Nyt on jo tammikuu ja olemme vihdoinkin saaneet oikean talven, kodin lämmityskausi on siis alkanut. Olen huomannut, että nuo kaurahiutalepussit antavat palaessaan kauniin vihreän liekin. Noita pussukoita kertyykin ihan mukavasti, kun teen niistä tinteille ruokaa.

Tästä on hyvä jatkaa.